Tenis de camp pentru copii

După cum fiecare dintre noi știm, copilul are nevoie încă de la o vârstă fragedă de mișcare și o formă de relaxare pe care o poate găsi într-un sport, nu în diferite gadget-uri care pot provoca dependență și care nu ii permite să se dezvolte sanatos din multe puncte de vedere. Tenisul de camp, pentru copii, este un sport extraordinar, care îl poate dezvolta pe cel mic atât din punct de vedere fizic, cât și mental, iar dacă copilul nostru îndrăgește acest sport, ne putem declara niște părinți norocoși.

Tenis de camp pentru copii

Tenisul de camp practicat de copii creaza premizele dezvoltarii viitorilor jucatori amatori si performerilor.

Acestia vor fi disciplinati prin faptul ca vor trebui sa isi calculeze timpul sa ajunga la antrenamente, chiar mai devreme sa isi faca incalzirea specifica, vor trebui sa urmeze sfaturile antrenorilor, sa le asculte si sa le puna in practica, sa respecte ceilalti colegi de echipa, sa isi organizeze lucrurile in geanta de tenis ( sa aiba tricou de schimb, apa, prosop, sapca s.a. ), sa nu se manifeste nepotrivit in cazul unei nereusite sau al unei victorii.

Tenisul de camp pentru copii ii ajuta pe acestia sa aiba un comportament fair-play atat pe teren cat si in afara lui. II ajuta sa dezvolte o atentie deosebita, fiind necesar sa urmaresti mingea in permanenta si sa o centrezi in racheta in momentul loviturii. Copiii, in practicarea tenisului de camp, au nevoie de concentrare buna pe durata jocului.

Partea fizica in tenisul de camp pentru copii este lucrata din plin prin sprinturi pe distante scurte si lungi, aplecari, torsionari, fandari, sarituri, toate elementele corpului conlucreaza ca sa ajungi la locul potrivit, in pozitia potrivita, cu incarcarea potrivita, in final sa executi o lovitura puternica, bine plasata si corecta din punct de vedere tehnica.

Tenisul de camp pentru copii poate fi completat in weekend cu o intalnire pe teren cu parintii, unde pot concura, pot invata unul de la altul, pot povesti elemente noi reusite,pe scurt un moment de apropiere copil –parinte.