cursuri tenis copii

Cursuri initiere tenis copii – nutritie – grasimile

Relatia calorica in aportul de carbohidrati si grasimi determina in mod decisiv starea de sanatate si randamentul.
In special copiii si tinerii consuma prea putini carbohidrati complecsi din produse integrale, paste fainoase, orez si cartofi. Proportia recomandata de carbohidrati in aportul energetic total zilnic al alimentatiei de baza ar trebui sa fie, in cazul jucatorului de tenis, intre 55% si 60%. Ca regula de baza, la cursuri initiere tenis copii pe teren de tenis cu zgura, cantitatea recomandata este de 6-7 g de carbohidrati / kilogram corp pe zi. Aceasta cantitate se obtine din portii mari de garnituri clasice precum cartofii, paste fainoase, orez si legume si o diminuare a consumului de carne. Sunt preferate feliile de paine mai mari si mai putina carne si branza. Grasimile continute de carnati, carne si branza cresc adeseori aportul de energie. Aici este valabil, la fel ca in cazul grasimilor tartinabile sau pentru prajit, ca printr-o selectie constienta a alimentelor, aportul de grasimi sa fie mentinut cat mai transparent si cat mai redus posibil.

In cadrul clubului Dax Tenis, club profesionist pentru cursuri initiere tenis copii, educatia nutritiva a sportivului are un rol important. Carbohidratii cu catena lunga si medie ( amidonul ) trebuie sa predomine. Carbohidratii cu catena scurta, cum sunt zaharul tos ( zaharoza ) sau glucoza (dextroza ), ar trebui sa reprezinte doar maxim 10% dn totalul carbohidratilor.

O mare importanta pentru performanta constanta la antrenament si in concursuri o au gustarile cu continut de carbohidrati, cum ar fi fructele uscate, tartinele cu continut redus de grasimi, prajiturele cu lapte, iaurt cu fulgi de ovaz, sau rondelele din orez expandat.

Cursuri initiere tenis copii in Drumul Taberei – nutritie – proteinele

La proteine, in afara de cantitatea absoluta, este importanta mai ales calitatea, numita valoare biologica. Proteinele sunt structuri complexe, formate din componente individuale, aminoacizii. Pentru realizarea proteinelor produse pe cale naturala in organism sunt folositi in total 20 de aminoacizi. Opt dintre acestia sunt aminoacizi esentiali, adica ei trebue furnizati organismului din alimente. Pe ceilalti 12 ii poate produce organismul singur din aminoacizii esentiali. Proteinele de origine animala au o valoare biologica mai ridicata, Dezavantajul acestora consta insa in faptul ca sunt de obicei combinate cu grasimi, colesterol si purine. Proteinele de origine vegetala nu au acest dezavantaj. Combinatia dintre proteinele de origine vegetala si cele de origine animala mareste valoarea biologica, astfel spus calitatea proteinei. Antrenori cu mare experienta pentru cursuri initiere tenis copii expun faptul ca se poate evita o cantitate mare de proteine si implicit un aport mare de proteine animale, in favoarea unui aport mai mare de carbohidrati. Exemple in acest sens sunt cerealele cu lapte (musli), cartofii cu oua sau cu produse lactate ( cartofi copti in folie cu branza sau/si cu verdeturi ).

Oferim preturi bune pentru cursuri de tenis de camp copii. Va rog sa vizitati site-ul nostru
https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 


 

Cursuri initiere tenis copii – nutritie – grasimile
Cursuri initiere tenis copii nutritie grasimile. Cursuri initiere tenis copii in Drumul Taberei – nutritie – proteinele. Educatia nutritiva la Dax Tenis are un rol important. Programe perfectionare tenis copii. Super pret curs de tenis copii!