cursuri tenis copii

Cursuri de tenis de camp pentru copii – nutritie – carbohidratii

Carbohidratii din alimente constituie principalii furnizori de energie in tenis. Acestia sunt descompusi in glucoza si inmagazinati in muschi si ficat sub forma de glicogen. La nevoie, glicogenul este transformat din nou in glucoza si atras in celule pentru producerea de energie. In functie de gradul de antrenament, in muschi, pot fi stocate pana la 600 de grame de glicogen. Rezervele mult mai mici de glicogen din ficat, ce nu pot fi antrenate, servesc, in timpul efortului la stabilizarea tensiunii arteriale.

Instructorul pentru cursuri de tenis de camp pentru copii relateaza faptul ca in antrenamentul tehnicii, unde controlul din partea creierului este decisiv, doar rezervele indestulatoare de glicogen pot asigura succesul rapid la invatare si antrenament. Creierul poate folosi ca sursa de energie doar glucoza din sange, stabilizata prin rezervele de glicogen din ficat. Daca glucoza se imputineaza din cauza rezervelor epuizate, scade si capacitatea de coordonare si de concentrare. In afara de aceasta, doar carbohidratii pot fi metabolizati, la nevoie, fara oxigen, anaerob. Antrenorii calificati pentru cursuri de tenis de camp pentru copii in sectorul 6 spun ca acest proces este intalnit in tenis in fazele scurte, de performanta intensa.

Inscrierea la cursuri de tenis de camp pentru copii Bucuresti ofera accesul prin antrenori la cunostinte de nutritie sportiva.
Carbohidratii sunt consumati mai repede si mai eficient decat grasimile. Din glicogen, respectiv din glucoza, se pot obtine 5.05 kcal, iar din grasimi doar 4.65 kcal pe un litru de oxigen. Debitul energetic mai bun reprezinta un alt avantaj al carbohidratilor. Din glicogen se pot obtine 0.5 umol de adenozin trifosfat ( ATP ) per gram, iar din grasimi doar 0.24 umol ATP per gram, intr-o secunda.
“Rezervoarele” bine umplute cu glicogen sunt suficiente pentru 60-90 de minute de solicitare intensa in tenis, in functie de gradul de antrenare. Glicogenul din ficat poate mentine nivelul de glucoza in sange pana la trei ore.

Un aport de carbohidrati este foarte util pe parcursul solicitarii la effort. Rezervele de glicogen pot fi protejate, iar performanta poate fi mentinuta mai mult timp. In tenis sunt indicate gustarile cu continut de carbohidrati ( o banana, o prajiturica cu lapte sau iaurt cu fulgi de ovaz ).

Se recomanda de asemenea, bauturile continand intre 7 si 10 % carbohidrati, ceea ce corespunde unui continut de maxim 100 de grade de carbohidrati la un litru de lichid. Bauturile din amestec de apa minerala plata si suc de fructe in proportie 3:1 contin o concentratie adecvata de carbohidrati.

Oferim preturi bune pentru cursuri de tenis de camp copii. Va rog sa vizitati site-ul nostru
https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 


 

Cursuri de tenis de camp pentru copii, nutritie, carbohidrati
Cursuri de tenis de camp pentru copii, nutritie, carbohidrati. Inscrierea la cursuri de tenis de camp pentru copii Bucuresti ofera accesul prin antrenori la cunostinte de nutritie sportiva. Sunati ACUM la Dax Tenis Bucuresti, Scoala Tenis Copii, pentru detalii!