cursuri tenis copii

Dimensiunile spatiale in tenisul de performanta – repere tehnice pentru cursuri tenis de camp copii

Dimensiunile terenului de tenis sunt constante si limiteaza distantele parcurse. Cea mai mare distanta in linie dreapta este de max 14 m. De cele mai multe ori insa sunt parcurse distante de circa 3-7 m intre doua lovituri. In medie sunt jucate cam trei lovituri pe punct, jucatorul alearga in medie 14-15 m la fiecare punct.

Intr-un meci, jucatorul parcurge, in functie de numarul corespunzator de gameuri si puncte, o distanta de aprox 2000 m.
Toate acestea denota o distanta totala relativ scurta care, in plus, este parcursa cu pauze intermediare intr-un interval de una pana la doua ore. Un jucator bine antrenat pe partea de rezistenta nu ar avea voie sa aiba probleme. In cadrul cursuri tenis de camp cu antrenori licentiati FRT si PTR se tine cont de aceste repere.

Mult mai important este faptul ca distantele scurte trebuie parcurse relativ des cu viteza maxima ( doar aproximativ 20% din numarul total de lovituri sunt executate in prezent sub presiunea timpului, la o viteza mare a corpului si cu un ritm foarte alert de lovire ) si ca astfel se ajunge de multe ori la franari puternice ( lucru excentric al muschilor ), opriri, plecari si accelerari ( lucru concentric ) in timpul unui schimb de mingi, timp in care este necesara si lovirea cu precizie a mingiei. Instructori cursuri tenis de camp copii realizeaza antrenamentul fortei de reactiune si al rapiditatii.

Vitezele mingiei si timpii de zbor

Tenisul de astazi a devenit in medie mult mai rapid decat era in trecut, cu ajutorul unei tehnici moderne construite de antrenor profesionist pentru cursuri tenis de camp copii, tehnologiei noilor rachete, mingiilor mai tari, strategiei de pozitionare a jucatorilor cu putin in fata sau chiar in dreptul liniei de fund, lovirii sigure a mingiei devreme, tendintei de a merge devreme spre winner-e in loc de a astepta greseli nefortate, virtuozitatii tehnice a jucatorilor care pot gestiona chiar si cele mai dificile situatii cu siguranta si mai ales cu o viteza buna a mingiei, a mediei in crestere a inaltimii jucatorilor ( 188 cm la barbati si 174 cm la fete ).

Servicile oscileaza intre 190 si 210 km / h ca medie la barbati iar la fete intre 160 si 200 km / h.

Winner-ele de pe linia de fund trec de 130 km / h.

Pe baza acestor viteze mari, un antrenor profesionist pentru cursuri tenis de camp copii le relateaza jucatorilor ca timpul de zbor al mingiei este intre 450 si 900 ms.

Din calcule mai amanuntite asupra vitezelor de circulatie a mingiilor, in unele situatii, nu este suficient sa reactionezi dupa ce adversarul a lovit mingea, timpul fiind insuficient sa o ajungi. De aceea la academie cursuri tenis de camp copii se pune accent pe perceptie si anticipare precum si crearea unor tipare de joc.

La duelurile normale de la linia de fund mingea zboara de regula 1-1,5 s, astfel incat exista suficient timp de reactie la dispozitie. Daca se doreste obtinerea unui winner, trebuie sa se creasca viteza mingiei, sa se obtina un plasament foarte bun, sau prin manevre tactice inteligente pentru a pune adversarul in criza de timp sau spatiu.

Tarifele pentru cursurile individuale tenis copii pot fi consultate la https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 


 

Repere tehnice pentru cursuri tenis de camp copii
Dimensiunile spatiale in tenisul de performanta repere tehnice pentru cursuri tenis de camp copii. Vitezele mingiei si timpii de zbor. Cursuri tenis de camp cu antrenori licentiati FRT si PTR la Tenis Bucuresti. Cursuri tenis gradinite. Programe de initiere in tenis. Va asteptam la scoala noastra de tenis!