cursuri tenis copii

Frecventa loviturilor – influentarea antrenamentului – curs individual tenis copii

Frecventele loviturilor in cadrul unui punct sunt in medie de 2,1 lovituri pe iarba, 5,1 lovituri pe suprafata dura, si 6,8 lovituri pe terenuri cu zgura.

In metodele de predare la curs individual tenis copii se tine cont de faptul ca jucatorul are doar 1,05 – 3,4 lovituri la dispozitie pentru a finaliza un punct. In tenisul feminin acest raport creste la 1,5 – 5,8 lovituri.

Pe terenuri dure, 79% din numarul total de de puncte sunt decise cel tarziu la a sasea lovitura ( a treia pentru fiecare jucator ). Doar 21% din puncte dureaza mai mult de atat.

Pe terenuri cu zgura 62% din numarul total de puncte sunt decise cel tarziu la a sasea lovitura.

Serviciul si returul reprezinta impreuna o treime din toate loviturile folosite in 62% respectiv 79% in functie de suprafata de joc.

Pe terenurile dure 37-42 % din numarul total de puncte se incheie cel tarziu dupa retur, iar pe terenurile cu zgura procentajul este de 30-33%.

Cu a treia lovitura se incheie alte 17% respectiv 11% din puncte, cu a patra lovitura 11% respectiv 6%, cu a cincea lovitura 9% respectiv 7% si cu a sasea lovitura 5% respectiv 8%.

Aceste cifre indica faptul ca odata cu cresterea numarului de schimburi de mingi sunt decise din ce in ce mai putine puncte, iar inceputului fiecarui punct ii revine o semnificatie cu totul speciala. La inceput, serviciul, returul, si primul voleu, respectiv mingea de joc sau cea castigatoare, sunt de o importanta maxima.

Terenurile de tenis de la Dax Tenis Club sunt cu zgura si reprezinta teren de tenis adecvat la cursul individual tenis copii pentru majoritatea competitiilor desfasurate la noi in tara si nu numai – majoritatea pe zgura.

Astfel la terenurile de tenis cu zgura, la barbati, 42-56% din puncte dureaza sub 5 secunde si au 1-4 schimburi, 30-32% din puncte dureaza sub 10 secunde si au intre 5 si 8 schimburi iar 17-22% dureaza peste 10 secunde si au mai mult de 9 schimburi.

La femei procentul este egal intre toate cele 3 variabile. ( sub 5 secunde, intre 5 si 9 secunde si peste 9 secunde ).

Intre 60 si 95% din toate punctele la femei si intre 72 si 99% la barbati dureaza sub 10 secunde si se joaca maxim 8 lovituri ( 4 de fiecare jucator ).

Datele referitoare la numarul si tipurile loviturilor care sunt folosite cel mai des ne dau indicii importante asupra programului de antrenament potrivit pentru cursul individual tenis copii avansati. In cursul evolutiei urmatoare a jocului se poate ajunge la anumite corectii ale duratei de joc sau ale frecventei loviturilor. Acestea sunt insa nesemnificative pe baza statisticilor de-a lungul anilor si au o foarte mica influenta asupra stiintei antrenamentului.

Inscrie-ti copilul la cursul individual de tenis pentru copii pe langa antrenamentele de grupa pentru un progres mai rapid.

Tarifele pentru cursurile individuale tenis copii pot fi consultate la https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 


 

Frecventa loviturilor – influentarea antrenamentului
Frecventa loviturilor influentarea antrenamentului curs individual tenis copii. Terenurile de tenis de la Dax Tenis Club sunt cu zgura si reprezinta teren de tenis adecvat. Perfectionare tenis la Club Tenis Bucuresti. Va asteptam la cursuri de tenis scoli si gradinite.