cursuri tenis copii

Dimensiunile temporale in tenis

Desi un meci de tenis poate dura chiar mai multe ore ( un meci de 2/3 seturi dureaza in medie 1,5 h in timp ce un meci de 3/5 seturi poate depasi 5 ore) timpii efectivi de joc sunt mult mai scurti. De regula se considera o cota medie de 7-8% in jocul pe iarba si o cota maxima de 30% in cazul jocului pe zgura. Bineinteles exista diferente individuale legate de tipul de jucator, precum si diferente mai mici intre tenisul feminin si cel masculin. La cursuri invividuale tenis copii antrenorii incearac sa mentina acest raport si chiar sa il impinga spre limita de sus.

Nu exista insa diferente majore intre diverse niveluri de joc sau intre adulti si tineri, din acest motiv la antrenamente cursuri individuale tenis copii se merge la un nivel de solicitare ridicat inca de la varste mici pentru cei ce aspira la performanta.

Durata de joc pentru un punct in tenisul masculin, pe zgura este de 8.3 secunde iar in tenisul feminin este de 10,7 secunde, barbatii avand o forta superioara, astfel mingea circula cu viteze mai mari si depaseste adversarul mai rapid. Profesorii din cadrul cursurilor individuale tenis copii urmaresc strategii de dezvoltare proprii in functie de particularitatile fiecarui cursant ( sex, inaltime, viteza de deplasare, forta …).

Durata pauzelor intre punctele individuale este in medie de 25,6 secunde in tenisul masculin si de 19,4 secunde in tenisul feminin. Antrenorii licentiati in cadrul cursurilor de tenis individuale tenis copii stiu cand sa ofere jucatorului momentele de respiro necesar si ii explica cum poate castiga timp si “aer” cand are nevoie.

Raportul efort-recuperare este de 1:4,4 la barbati si de 1:2,6 la femei, rezultand un raport mediu de 3,5 secunde.
Timpii scurti de solicitare denota un mod de lucru cu precadere in domeniul alimentarii anaerobe alactacide cu energie. Acest lucru are un efect foarte important asupra antrenamentului tehnicii, fapt pe care antrenorii de la Dax Tenis Club il utilizeaza pentru anumite situatii de joc.

Tarifele pentru cursurile individuale tenis copii pot fi consultate la https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 


 

Dimensiunile temporale in tenis. Timpii efectivi de joc
Dimensiunile temporale in tenis. Timpii efectivi de joc. Durata de joc pentru un punct in tenisul masculin si in tenisul feminin. Durata pauzelor intre punctele individuale. Tenis copii. Tenis de camp pentru copii la Tenis Drumul Taberei. Tarife cursuri individuale. Simtiti-va liber sa ne sunati acum pentru detalii!