cursuri tenis copii

Construirea tehnicii tinta in cadrul “Curs de tenis pentru copii”

In aceasta etapa incepe cu adevarat partea serioasa a vietii jucatorului de tenis. Aceasta este si singura etapa care este partial orientata spre miscare (conceptie orientata spre tehnica) si in care trebuie abordata pentru prima oara in mod sistematic tehnica urmarita.

Optimizarea stapanirii situatiei, precum si variabiltatea tehnicilor individuale de lovire spre care se tinde in aceasta etapa, sunt mult usurate pe baza dezvoltarii sistematice a coordonarii miscarilor in cele 3 etape precedente. Flexibilitatea, capacitatea de automatizare a loviturii, care ar trebuii sa fie foarte dezvoltate la sfarsitul acestei etape, reprezinta premisa unei cresteri ulterioare progresive a performantei.

In cadrul “curs de tenis pentru copii in Bucuresti” antrenorul ar trebui sa ofere indicatii precise si sa faca corectii exacte referitoare la miscare si lovituri, dar si sa respecte dezvoltarea individuala si sa stimuleze dezvoltarea tehnicii in functie de situatie.

In aceasta etapa se construiesc exercitii:

1. De la linia de serviciu
Se fac schimburi din terenul de serviciu cu antrenorul sau un alt jucator si se pleaca de la obiective simple unde mingea trebuie trimisa cat mai aproape de oponent si de cat mai multe ori pana la cresteri ale ritmului si variatii ale directiei, inaltimii si efectelor.

2. De la linia de fund
Aceleasi exercitii de la punctul 1 se transfera acum pe terenul mare.
In aceasta etapa se pune accent pe:
– relaxare musculara in timpul executiei loviturii
– priza relativ lejera a rachetei
– miscare continua, larga, cu ambele picioare, mai ales pe partea anterioara a labei piciorului
– split-step larg si implicit activarea prealabila a musculaturii corespunzatoare a picioarelor la punctul de impact al partenerului.
– echilbrul optim prin mentinerea dreapta a capului si a partii superioare a corpului, dar mai ales printr-un pas larg de lovire la fiecare lovitura.
– implicarea intregului corp in lovitura

3. Doi jucatori lovesc in ritm constant, mediu, mingi de la linia de fund la linia de fund cu urmatoarele cu numeroase posibilitati de variatie – directie, viteza, deplasare.

4. Un jucator la fileu celalalt la linia de fund si invers

5. Ambii jucatori stau un fata

Pentru program curs de tenis pentru copii, inscrieri la curs de tenis pentru copii si tariful unui curs de tenis pentru copii va rog sa accesati https://www.dax-tenis.ro/tarife/
 


 

Construirea tehnicii tinta in cadrul „Curs de tenis pt copii”
Construirea tehnicii tinta in cadrul „ Curs de tenis pentru copii„. Conceptie orientata spre tehnica. Flexibilitatea, capacitatea de automatizare a loviturii. Preturi program curs de tenis pentru copii la Tenis Drumul Taberei. Preturi program curs de tenis pentru copii la Scoala Tenis Copii, Sector 6 Bucuresti. Sunati pentru detalii!