cursuri tenis copii

Mini – tenis – alte elemente tehnice invatate in cadrul cursului de tenis pentru copii

Ca o precizare suplimentara pentru articolul anterior, la inceperea cursului de tenis pentru copii, trebuie invatat serviciul. Acest fapt il ajuta pe jucator sa se familiarizeze cu jucarea punctelor.

La pasul urmator se preda returul la serviciu. In aceasta etapa este suficienta exersarea returului ca lovitura separata. Vom reveni ceva mai tarziu cu amanunte referitoare la caracteristicile speciale ale returului.

In acelasi timp cu dezvoltarea serviciului si a returului, trebuie abordat si smash-ul.

Apoi pot fi exersate secvente intregi de joc , cum ar fi serviciul si mingea de voleu sau mingea de atac si mingea de voleu, cu retururi si passing-uri corespunzatoare, precum si alte variante de joc prin care pot fi aprofundate si extinse perceptia, anticiparea si decizia, precum si comportamentul intuitiv, atat de important in tenisul de performanta, ca premisa pentru combinatiile tactice ulterioare.

Nici mini-tenisul nu trebuie exploatat ca scop in sinte, ci trebuie perceput doar ca o urmatoare treapta metodica intermediara, necesara si foarte importanta. Trebuie sa domine placerea, bucuria si creativitatea individuala. De aceea, se recomanda diverse meciuri comparative sau campionate mai mici. Antrenorul, in timpul cursului de tenis pentru copii le spune atat parintilor si copiilor de ce nu sunt bune in cadrul acestei etape concursurile mari: exista pericolul ca la aceasta varsta frageda copiii sa fie expusi presiunii succesului de catre parinti, antrenori sau oficiali, de aceea astfel de competitii “importante” trebuie amanate cat mai mult posibil.

Pregatirea cursului de tenis pentru copii necesita experienta, necesita implicare si dorinta, necesita cunoasterea elementelor tehnice si tactice potrivite fiecarei varste, acestea sunt elementele antrenorilor de la clubul de tenis Dax.

Pentru pretul cursului de tenis pentru copii va rog sa consultati urmatoarea pagina: https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 


 

Mini – tenis – alte elemente tehnice – curs de tenis copii 3
Mini–tenis – alte elemente tehnice invatate in cadrul cursului de tenis pentru copii – 3. Serviciul. Returul la serviciu. Smash-ul. Serviciul si mingea de voleu sau mingea de atac. Scoala de tenis copii. Pret curs tenis copii. Initiere in tenis pentru copilul tau la Tenis Club Drumul Taberei .