cursuri tenis copii

Etapa mini-tenis – curs de tenis copii – invatarea serviciului – 2/3

1. Din punct de vedere biomecanic, miscarea de serviciu seamana in principiu cu o miscarea naturala de aruncare cu o singura mana a unui obiect, in cazul nostru “aruncam” racheta catre minge. Astfel se impune inceperea dezvoltarii tehnice a serviciului cu antrenament de aruncare, mai ales in prezent, deoarece majoritatea copiilor nu stiu sa arunce deloc sau insuficient. Acest lucru se poate realiza la inceput cu mingi normale de tenis, apoi cu mingi de oina ( 200g ) si apoi cu mingi medicinale usoare (0.5 kg). In incheiere pot fi folosite rachete de tenis mai vechi, uzate, deoarece o miscare de aruncare cu o racheta clarifica cel mai bine componentele propriu zise ale balansului. Se recomanda urmarirea nu numai a distantei loviturii ci si precizia aruncarii, aici avand o deosebita importanta miscarea intregului corp ( lantul cinematic si rotatia ).

2. In cadrul “curs de tenis copii pentru initiere” se invata aruncarea corecta a mingiei la lovitura de serviciu. Astfel se foloseste mana “nepriceputa”, aici incepatorii sunt pusi in fata unor mari probleme, se foloseste de obicei un obiect tinta ( ex. Cerc de metal). Vezi imagine 1 ex. Pentru aceasta ar trebui insa predate in paralel, ca o unitate, doua miscari care mai tarziu se deruleaza impreuna: aruncarea mingiei si miscarea simultana de retragerea a rachetei cu racheta la inaltimea umarului. Mingea aruncata este prinsa din nou in mana care a aruncat-o. Vezi imagine 2 ex.

  

3. A treia parte din cadrul “curs de tenis copii pentru performanta” cuprinde intreaga miscare a rachetei si lucrul corespunzator al corpului ( intindere inainte si rotatie ), ca o unitate, fara minge. Vezi imagine 3 ex.

Etapa mini-tenis – curs de tenis copii – invatarea serviciului 2 

4. In sfarsit punctele 2 si 3 se unesc si se incheie cu lovirea mingiei. Se recomanda la inceput exersarea pe un gard sau perete, pentru ca terenul de serviciu sa nu poata fi privit ca indicator al executarii corecte sau gresite a miscarii, ceea ce duce de cele mai multe ori la o tensionare inconstienta.

Prima lectie de tenis pentru serviciu este gratuita la Dax Tenis Club – Drumul Taberei. Pentru tarif curs de tenis copii va rog sa vizitati: https://www.dax-tenis.ro/tarife/
 


 

Etapa mini-tenis – curs de tenis copii – invatarea serviciului 2
Etapa mini-tenis curs de tenis copii invatarea serviciului. Curs de tenis copii pentru performanta. Dax Bucuresti ofera o lectie gratuita curs de tenis copii! Super tarif curs de tenis copii!