cursuri tenis copii

Rolul mini tenisului in desfasurarea cursurilor de tenis pentru copii articolul 1/3

In aceasta etapa tehnica este mai clar conturata; ea implica efectuarea eventualelor corectii, necesitand structurare si mai ales orientarea pe sarcini. Prin distanta spatiala mai mare si prin lungimea loviturilor, miscarile devin mai ample ceea ce creaza premisele greselilor tehnice. Tocmai de aceea este necesara urmarirea dezvoltarii, pentru a nu permite sa se strecoare obiceiuri gresite, care ulterior, sunt mult mai greu de inlaturat. Si in aceasta etapa trebuie sa domine spiritul ludic, desi aici devine posibila o anumita abordare sistematica a dezvoltarii tehnicii.

De exemplu, in inceperea cursurilor de tenis pentru copii, in etapa de mini-tenis se poate aborda direct invatarea tehnicii serviciului, a mingii de voleu, precum si a loviturilor de pe linia de fund si mai ales jocul de picioare. Un rol important il joaca si rotatia corpului in pregatirea si executia loviturilor. In aceasta etapa cel tarziu trebuie clarificata unitatea corporala a unei lovituri.

Forme de exercitii pentru organizarea cursurilor de tenis pentru copii in Drumul Taberei in etapa mini-tenis:
Daca numarul jucatorilor este mare, acestia ar trebui sa fie impartiti in grupe de cel mult 4 persoane. Membrii unei grupe joaca intre ei sau cu antrenorul, celelalte grupe executa exercitii de coordonare / tehnice si dupa un anumit timp se schimba. Se evita timpii “morti”.

1. Intr-o parte sta antrenorul ( mai tarziu 2 dintre jucatori ) de cealalta parte cei 4 jucatori ( mai tarziu 2 jucatori ), acesta jucand cu fiecare serii de 10-20 de lovituri.

2. Jucatorii schimba mingi intre ei si trebuie sa tina schimbul cat mai mult – numai cross / numai lung de linie / unul ramane intr-o parte si ii da celuilalt alternativ cros si lung de linie – triunghiul / unul da numai lung de linie celalat numai cross si invers – optarul / fara nicio ordine – joc liber/ mingea se joaca numai in anumite zone delimitate / unul sta la voleu si oponentul pe linia de fund / etc…

3. La loviturile de la linia de fund se extinde pregatirea tehnicii cu aceleasi forme de exercitii cu variantele top spin si slice.

4. Pe terenurile cursurilor de tenis pentru copii din Militari se trece si la pregatirea serviciului. Invatarea serviciului poate fi structurata in patru parti – pentru continuare va rog sa cititi articolul urmator.

Pretul cursurilor de tenis pentru copii de la Dax Tenis Club – Drumul Taberei poate fi consultat pe pagina https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 


 

Rolul mini tenisului in desfasurarea cursurilor de tenis pentru copii 1/3
Rolul mini tenisului in desfasurarea cursurilor de tenis pentru copii 1/3. In etapa de mini-tenis se poate aborda direct invatarea tehnicii serviciului, a mingii de voleu. Scoala de tenis copii sector 6, Bucuresti – Dax Tenis Club Bucuresti. Preturi cursuri tenis. Suna pentru detalii!