cursuri tenis copii

Conceptul Short Tennis

La cursurile de tenis copii s-a dezvoltat manuirea rachetei si a mingiei. Ca obiective centrale au fost urmarite mai ales punctul de impact, ritmul, simtul mingiei, si capacitatea de variatie. Retragerea, pozitia rachetei, elanul joaca un rol minor in aceasta etapa atat timp cat nu impiedica realizarea exercitiilor.

In a doua etapa se fac exercitii cu partenerul peste fileu, trebuie evitate pozitiile gresite sau anormale ale rachetei care pot impiedica desfasurarea exercitiilor.

Cursurile de tenis copii in Drumul Taberei practica conceptul „short tennis”, astfel se trage o linie in spatele fileului la o distanta de 2-3 m care delimiteaza terenul de joc, astfel incat distanta dintre jucatori sa fie mica. In acest scenariu se impiedica miscarile ample prin care este eliminata cea mai mare sursa de greseli la invatarea loviturilor in tenis. Se acorda importanta punctului de impact, si se invata distanta optima fata de minge. In aceasta etapa se corecteaza si se predau echilibrul si rotatia corpului.

Cele mai mari greseli la cursurile de tenis pentru copii cu varsta de pana la 14 ani se fac la pregatirea incepatorilor unde li se permite sa execute lovitura practic doar cu bratul de lovire, fara implicarea rotatiei soldurilor si a umerilor respectiv nu se pune accent pe echilibru. Rotatia corpului si un echilibru optim reprezinta componentele esentiale ale unei lovituri bune de tenis. Elevul trebuie sa invete de la bun inceput ca miscarea de elan incepe cu retragerea umarului, deci prin rasucire, ceea ce face ca racheta sa fie dusa mai intai automat inapoi fara miscarea bratului iar miscarea de lovire este declansata de rotatia inainte a partii superioare a corpului ( destinderea rasucirii ), ceea ce face din nou ca racheta sa fie balansata automat catre mingea care se apropie.

Dax Tenis Club Drumul Taberei prin profesor pentru cursurile de tenis copii respecta indicatia referitoarea la rotatia corpului care este una extrem de importanta, deoarece reprezinta o noutate in metoda aplicata incepatorilor.

Tarife pentru cursurile de tenis copii pot fi verificate https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 


 

Conceptul Short Tennis. Cursurile de tenis copii
Conceptul Short Tennis. Cursurile de tenis copii in Drumul Taberei practica conceptul „short tennis”. In aceasta etapa se corecteaza si se predau echilibrul si rotatia corpului. Tarife pentru cursurile de tenis copii la Scoala de Tenis Bucuresti. Simtiti-va liber sa ne sunati acum!