cursuri tenis copii

Exercitii cu mingea si racheta 1/2

Cursuri de tenis copii la Dax Tenis Club Drumul Taberei

In ac est articol vom propune cateva exercitii cu mingea si racheta ajutatoare pentru cursuri de tenis pentru copii. Astfel analog lovirii mingiei cu mana se realizeaza alte exercitii, folosindu-se insa racheta. Mai ales la copii mici (5-10 ani) se recomanda rachete conform sistemulul Play and Stay corespunzatoare varstei. Toate formele de exercitii se fac in si din miscare si se folosesc combinatii de exercitii cu imbunatatirea echilibrului si dezvoltarea vitezei si a reactiei.

Astfel de exercitii folosite la cursuri de tenis copii sector 6, grupe de 4 copii sunt:

A. Lovirea de pamant de la diverse inaltimi, in diferite pozitii si in schimbul dintre acestea (in picioare, in genunchi, culcat), cu diverse viteze, in jurul corpului, printre picioare, in diverse miscari ale corpului ( deplasari spre inainte, inapoi, lateral), in alergare sau catarare peste obstacole, in picioare, sau in rostogolire, pe o minge medicinala, sarind cu un picior printr-un cerc, cu rachete in ambele maini, in perechi sau pe grupe, in perechi lovind tinte.

B. Aceleasi exercitii de mai sus dar cu mingea in sus atat cu forehandul cat si cu backhandul . In cazul celor avansati se schimba intre suprafata rachetei si cadrul rachetei. La exercitii pe perechi sau in grupe, la inceput, sunt permise contacte pregatitoare racheta-minge, pentru un control mai bun. La cursuri de tenis copii in Drumul Taberei, Bucuresti se pot efectua competitii de genul:

” Cine reuseste sa atinga mingea de cele mai multe ori in 20 de secunde”

„Care echipa reuseste cele mai multe schimburi de mingi intr-un minut”

C. Diverse combinatii intre lovirea in sus si lovirea mingiei de pamant

D. Doi jucatori aflati fata in fata isi arunca mingea, au doar o racheta impreuna, pe care trebuie sa si-o arunce unul altuia in timp ce mingea este in aer. Vezi poza exemplu

E. Asemanator cu jocul de mai sus dar cu 2 mingi si 2 rachete aruncate concomitent

F. Diverse concursuri pe echipe in care trebuie parcurse foarte rapid trasee mai usoare si mai dificile, lovind in acelasi timp mingea

G. Mingea se afla pe racheta tinuta orizontal. Elevul arunca acum mingea in sus cu o miscare perpedinculara a rachetei si o urmeaza cu racheta pana in pozitia verticala.Cand mingea se apropie de racheta pe calea de intoarcere, elevul trebuie mai intai sa adapteze miscarea rachetei in jos in functie de directia si de viteza mingiei care se apropie. Dupa ce mingea atinge atinge corzile, miscarea rachetei in jos esta franata pana la oprire, astfel incat mingea sa ramana oprita.

Puteti verifica tarife cursuri de tenis copii mai jos

https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 

 

 

 


 

Exercitii cu mingea si racheta 1/2. Cursuri de tenis copii
Exercitii cu mingea si racheta 1/2. Cursuri de tenis copii la Dax Tenis. Exercitii cu mingea si racheta ajutatoare pentru cursuri de tenis pentru copii. Tarife cursuri tenis la Dax Tenis Club Drumul Taberei. Intiere Tenis Copii. Inscrieti-va copilul acum!