cursuri tenis copii

Exercitii cu mingea si mana

 

Curs tenis copii la Dax Tenis – Drumul Taberei

In articolul „curs tenis copii” dorim sa relatam cateva exercitii cu mingea de tenis si cu mana. Acestea ajuta la dezolvatarea coordonarii tinerilor jucatori si le faciliteaza calea catre o invatare mai rapida si mai usoara.

In cadrul primului curs tenis pentru copii putem face urmatoarele exercitii:

A. orice contact intre minge si mana jucatorului fara sa tina racheta in mana

A1. Lovirea de sol (terenul de tenis) de la diverse inaltimi, in diverse pozitii ale corpului ( din picioare, din genunchi …), cu diverse viteze, in jurul corpului, printre picioare, in diferite miscari ale corpului ( deplasari spre inainte, inapoi, lateral), in alergare sau catarare peste obstacole, cu doua mingi, cu ambele maini, in perechi sau pe grupe ( copiii stau in cerc, dreptunghi, triunghi ), aruncarea in perechi la tinta ( cauciucuri culcate, ziare …)

A2. Aceleasi exercitii ca mai sus dar de data aceasta aruncarea mingiei se face in sus, cu palma si cu dosul palmei.

B. orice tip de aruncare a minigiei care se face in cadrul „curs tenis copii sector 6, grupe de 3 copii”

B1. Aruncarea mingiei atat cu mana dreapta cat si cu mana stanga. La aruncarea cu parteneri, la tinta ( in galeti, cosuri, mingi medicinale … ), la distanta maxima, se vor folosi diverse tipuri de aruncari (peste cap, lateral ca la aruncarea discului sau forehand, cu arc ).

B2.  Diverse jocuri cu mingea pe teren mic, la care mingea trebuie aruncata, prinsa, lovita etc. ( jucatorii incearca sa se nimereasca reciproc cu mingea; un fel de joc de volei, dar cu lovirea mingiei de teren incat din ricoseu sa treaca in terenul advers; joc cu mingea in care aceasta poate fi doar rostogolita; joc cu mingea la perete; tenis cu mana;  un fel de volei in care se urmareste atingerea unui jucator advers cu mingea etc. – curs tenis copii in Drumul Taberei, Bucuresti

Puteti verifica tarife curs tenis copii aici: https://www.dax-tenis.ro/tarife/

 

 

 

 

 


 

Exercitii cu mingea si mana. Curs tenis copii la Dax Tenis
Exercitii cu mingea si mana. Curs tenis copii la Dax Tenis. Exercitiile cu mingea si mana din cadrul cursului de tenis pentru copii ajuta la dezolvatarea coordonarii tinerilor jucatori. Tarife curs tenis copii la Tenis Club Drumul Taberei. Sunati pentru detalii!